Culture Diversity

(Kulturell mångfald) Låt oss prata lite om detta begrepp.

 

 Min skola är lite utav ett ”levande experiment” på ämnet, i en byggnad bor, äter och studerar 30 olika nationaliteter. Vi socialiserar, lär oss av varandra, försöker förstå, talar skit om varandra, samsas och inser att vi inte har något annat val än att försöka göra det bästa av situationen eftersom detta är vår vardag. Weather we like it or not!

 

 Vi läser om ämnet i skolbänken, skriver rapporter och diskuterar ”How to deal”?  För att dra nytta måste vi jobba tillsammans för ett gemensamt mål, kompromissa och se varandras styrkor/fördelar för då vi kommer ur det hela som "vinnare". Annars skiter det sig!

 

 Jag håller just nu på att applicera det jag lärt mig i arbetslivet, det är inte så lätt som man kan tro. Jag har ibland svårt att förstå varför mina kollegor agerar som dom gör och jag klickar inte lika bra med mina asiatiska gäster som de amerikanske och europeiska. Jag biter mig själv i tungan 100 gånger om dagen. Mitt mantra är: jag har själv valt att åka hit och ska lära mig från detta, jag har själv valt att åka hit och ska lära mig av detta…

 

 Jag undrar om mina arbetskamrater också biter sig i tungan? Jag undrar om mina asiatiska gäster tycker att jag beter mig konstigt eller kanske oprofessionellt? På cocktailen med Swedish chamber träffade jag Jacob, han gör interjuver för ett företag på ämnet och han ville intervjua mig. Det ska bli spännande at se vad jag svarar på hans frågor. Hm…globalisering är lurigt. 


Kommentarer
Postat av: Papps

Hmm. Vi har en massa forskare här på handeslhögskolan som ger kurser i cultural diversity i internationella bolag. De säger att det är fruktansvärt svårt att få det att fungera, även om alla är medvetna om problemet och vill hitta gemensamma lösningar. Kul att du antog utmaningen och vågade testa i VERIKLIGHETEN i Kina. Modigt, tjejen!!!

2010-03-22 @ 20:19:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0