Appendix 1

Som en liten bilaga till inlägget bifogar jag denna bild från hemsidan.
Notera även att internet guden direkt straffade genom att inte publicera ordet  en vid punkt 3 för mitt vulgära uttalande.  

Conclusions

Gratis är gott tänkte jag när jag blev erbjuden en biljett till en av de obligatoriska akrobatik showerna idag. Mina två Japanska kollegor Yuko och Rieko var i eld och lågor i taxin medans mina förväntningar var lika med noll. Alla fördomar om hur de behandlar de stackars kinesiska barnen i gymnastikskolorna gick runt, runt, runt i mitt huvudet.

 

 

 Efter kvällens upplevelse på Shanghai Circus har jag dragit följande slutsatser:  

 

1. Det var inte överskattat.

 

2. Kinesiska gymnaster är ”freaks of nature”.

 

3. Att jag nu har förstålelse för att mina svenska manliga bekanta (i hemlighet) är jävligt sugna på att ligga med       liten Kines dam.

 

4. Dödsstraff borde införas på att sälja söta popcorn utan en varningsskylt.


Efter regn kommer solsken

Efter vad som så här i efterhand konstaterat var ett ganska misslyckat försök att röra om i grytan i ett styrelserum drabbades jag av hemlängtan. Men high-five-mig-själv för försöket. Hela dagen tänkte jag på att åka till IKEA efter jobbet och sätta mig i en Klippan soffa och äta köttbullar (och som sista utväg köpa en flarra Hallands fläder i mat shoppen och ta med mig hem).

 

Innan allt detta hann hända fann jag en liten hembakad kaka omsorgsfullt inslagen i folie med en rosa rosett utanför min dörr.

 

YEES…jag har ett hemligt fan!

 

 

(I knew it!!!!!)

Mon anniversaire

Om exakt 10 dagar fyller jag år -skit inte i det!

 

Föräldrarna om ni läser detta gör mig stolt, som underbetald management trainee önskar jag mig ett bidrag till min och Larssas Kina tripp i Juli.  Och alla ni som inte räknar er som mina föräldrar...ett grattis sms värmer i hjärtat! 




Underjordiskt

The Shelter (som i fd. ”bomb shelter”) besöktes härom natten.  ”Less is more” säger de som vet, och minimalismens och musikens påverkan var påtagbar! Me like annorlunda clubs!

 

 


Finn 3 Fel


ÄGG


En av mina kollegor är hemma med en bulle i ugnen. Igår kom hon förbi med en påse med konserverade ägg i fina röda påsar. Enligt kinesisk tradition ska man ge bort ägg när man är gravid, vilket känns både ironiskt och lite skruvat. Jag som precis har varit magsjuk (och i princip fortfarande lever på avslagen cola och toast bröd dieten) tackade nej, men det var ingen fara för äggen håller sig i ca. 2 veckor!! 

Det fick mig inte precis att vilja äta dom mer! 


Checklistor och fulöl

 

Det finns en checklista för allt! Igår kväll var jag på ett väldigt trevligt public speeking event arrangerat av Swedish Chambers Young Professionals. Det var två kommunikations konsulter som talade om konsten att sälja sin idé och vikten av att förbereda en presentation. Den senare av de två talarna; Chad Bagley var en lustig man i svarta markerade bågar som argumenterade för checklistor, viket jag är ett stort fan av!

Det var en väldigt trevlig kväll med trevliga människor och jag träffade min bloggvän Maja ”in real life”. Efteråt begav vi oss till en av Shanghais mer ”old school” barer med tärningsspelande kineser, fulöl och en bar katt. 


WHAT THE...


ALLT ALLT ALLT tar dom ifrån mig...som att det inte skulle räcka med Facebook och Google! 
Och nu...SVT Play, SKANDAL!

Svindlande höjder

På studie besök hos konkurrenten Grand Hyatt i Pudong. Hotellet är en av världens högsta och är beläget på 53:e till 87:e vån i Jin Mao Tower, granne med turist attraktionen Shanghai World Financial Centre aka. Flasköppnaren. 

 

 


1-0 till Kina

Let´s face it, dom är lite före oss när det gäller teknologi på marknaden!

 Jag funderar seriöst på att importera en låda och sälja skitdyrt! 

 

Matrealistisk lycka; ett litet lila mini USB!


Bara i shanghai

Börjar en kväll här...


...och avslutas här...

I’ll have a Café Mocha Vodka Vanilla Valium Latte to go

Huvudet bankar, magen kurrar och fötterna kan inte gå en meter till.  Ögonlocken känns tunga och i spegeln börjar ögonen anta en oskön nyans av rödsprängdhet. Det är för länge sedan slut på leenden och käkarna skaver i ett sista försök att leverera hospitality. 


Lovely


En underbar intervju med en underbar människa

 

Hon är ny toppbloggare i Göteborg

http://www.finest.se/articles/article.php?aid=5756

 


Mamsi, vilken vill du ha?

Enligt försäljaren är du född i drakens år och borde ha en drak-stämpel!
Det är bara att välja...

Yuyuan gardens & Bazaar

är en av Shanghais största turist fällor!


Under Expon beräknas Shanghai ha ca 70 miljoner turister så vi planerar att avverka dessa innan de kommer. Än så länge behöver vi bara trängas med 18 miljoner, jag förstår inte hur det ska gå att åka metro under rusnings trafiken!

 

 

Idag var både jag och Fernanda lediga så vi bestämde oss att åka och flanera i Old town.  Även om det alltid är fruktansvärt mycket människor där är det väldigt mysigt. Det består av massa små affärer med kinesiska souvenirer; mer eller mindre genuina och Tea houses. Fernandas kinesiska är grym så hon lyckades pruta på allt vi köpte, något som är totalt omöjligt på engelska här. 

 

 

Ja, det är en nyckelring med levande mini guld firrar i, Kinas djurskydds regler är under all kritik!


Töm mig!

 


Hur ofta kan man lämna blod?


Kära familj och vänner hemma i Sverige jag vill bara uppmärksamma att när man lämnar blod i Kina blir man ordentligt belönad, inte som i Sverige med en kaka och en trött tischa. 


Jag ska lämna blod nästa vecka och får 3 dagars betald ledighet plus en bonus på 1000 RMB, katching.


 



RSS 2.0